Theeplant in je achter tuin?

Sinds kort is het mogelijk! Een bedrijf in Rotterdam genaamd “Palmen Uit Rotterdam” verkoopt sindskort kant en klare Camellia Sinensis theeplantjes voor in het huis op de vensterbank of in de achtertuin.

Als je van plan bent de theeplant op de vensterbank te zetten hoop ik wel dat je een grote vensterbank hebt. De theeplant kan namelijk wel vijf meter hoog worden. Maar gelukkig kan je de theeplant prima snoeien.

De theeplantjes zijn ongeveer 15 cm groot. De Camellia Sinensis is de originele thee plant die oorspronkelijk uit Zuid-oost Azië komt. Daar groeit hij in het wild op de grens met India, voornamelijk in de Chinese provincie Yunnan.

Voor slechts drie euro exclusief verzendkosten heb je al een theeplant. Wat betreft de verzorging hoef jij je ook geen zorgen te maken, de theeplant is winterhard en groeit zeer langzaam. De theeplant is wel heel erg dorstige en prefereert een zeer vochtig klimaat. De grote vraag is dus of de theeplant wel oud kan worden in het Nederlandse klimaat.

Ik ben ook heel erg benieuwd of er lekkere thee gezet kan worden van deze “Nederlandse” thee bladeren. Ik zelf ga het gokje in ieder geval wagen.

Wist je dat?

  • Sinensis Latijn is voor Chinees
  • De Camellia Sinensis makkelijk honderd jaar oud wordt

3 gedachten over “Theeplant in je achter tuin?”

  1. Hoe gaat het met je plantje? heb je al mensen gehoord die zelf een theeplantje hebben en er thee mee gezet hebben? Ik ben benieuwd…

    Beantwoorden
  2. Ik ben er zelf nog niet aan toe gekomen maar zal binnenkort een thee plant aanschaffen en mijn bevindingen op Theeliefhebbers bijhouden. Ik heb al wel leuke verhalen van andere theeliefhebbers gehoord dus heb er echt zin in om zelf ook een in huis te halen…

    Beantwoorden

Plaats een reactie