Theethermometer?

Wie gebruikt er een theethermometer?  Ik doe het nu altijd op gevoel (lees…het topje van mijn pink) maar twijfel wel eens of een theethermometer niet handiger is.  Om te voorkomen dat zo’n ding dan weer in de la verdwijnt graag eerst jullie reacties/tips.

 

 

8 gedachten over “Theethermometer?

 1. Hoi Jessica,

  Waarom wil je graag een thee-thermometer? men zegt dan wel “meten is weten” maar ik zou het zelf niet aanschaffen. Dat komt puur omdat ik thee drinken wil ervaren en juist mijn verstand op nul wil zetten. Dan is het voor mij juist zo lekker om op gevoel (of de pink 😉 te gaan. Dus het meten van de temperatuur zou voor mij overbodig zijn. Mààr ik kan me voorstellen dat iemand als échte theeliefhebber ook dit soort gadgets wil hebben. Misschien wel leuk om voor Sinterklaas te vragen? 🙂

  1. Hoi Claudia,

   Wat betreft het gevoelsmatige ben ik het met je eens. Ik heb mijn kinderen als baby ook altijd in badwater gedaan zonder badthermometer en ze zijn zonder brandwonden het babybad ontgroeid. Het is meer dat ik mijn thee graag wat warmer drink en ik de thee nu misschien wel iets langer laat afkoelen dan nodig is om bittere thee te voorkomen. Haha, nu ik het zo opschrijf bedenk ik me dat het dus heel goed zou kunnen dat ik er na 1 keer de thermometer te gebruiken achter kom dat mijn gevoel klopt en de aanschaf vervolgens overbodig is…….

 2. Hoi Jessica,
  Ik kan me best voorstellen dat je, zeker als het een bijzondere(en prijzige)thee betreft, het beste uit je thee wilt halen. Ik moet bekennen dat ik ook met enige regelmaat een bitter kopje groene thee weggooi.. Misschien is een thee-thermometer voor bijzondere theeën helemaal niet zo gek, maar voor dagelijks gebruik lijkt het me minder geschikt.

  1. Bedankt MM,
   Gelukkig ben ik niet de enig die de groene thee wel eens te bitter heeft, soms snap ik niet waarom 2 kopjes thee uit dezelfde voorraad zo verschillend kunnen smaken.
   Ik zet de thermometer denk ik maar op mijn sinterklaaslijstje, kan ik er gelijk een bijzondere thee bij vragen!

 3. Ik gebruik zelf thuis vrij vaak een thermometer als ik witte, groene of oolong thee zet. Zet zelfs een wekkertje, zodat ik weg kan lopen en later kan controleren. Vind het wel belangrijk om de beste smaak uit de thee te halen en vooral witte en pure groene thee niet te heet te zetten. Bij witte thee ging het vroeger nog wel eens mis.

  Echter, ik gebruik thuis ook en op het werk altijd de ‘pink-methode’ en dat gaat eigenlijk niet fout.

  Misschien inderdaad een leuk cadeautje voor het zetten van bijzondere theeën.

 4. Ik sluit me helemaal aan bij Claudia, alleen heb ik wel een theethermometer, alleen gebruik ik deze niet zoveel. Soms is het wel handig vooral bij groene theesoorten aangezien deze soms zo snel bitter kunnen worden!

 5. Ik heb er ook een, samen met een handige zandloper voor de verschillende soorten theeën. Ik gebruik ze redelijk vaak maar vooral voor als ik een dure thee zet. Het zijn handige tools om te experimenten met temperatuur en zettijd maar het is niet altijd nodig, verlengstukken van de pink en eigen intuïtie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *