Theezakjes en theelabels verzamelen

Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld en er zijn over de hele wereld heel veel thee merken te vinden. Deze thee merken verpakken hun thee allemaal in mooi vormgegeven theezakjes met dito labeltjes. Door de combinatie van verschillende smaken en thee lijnen heb je als resultaat een grote verscheidenheid aan theezakjes en labeltjes. Het is natuurlijk zonde om deze mooie verpakking of theelabels gelijk weg te gooien. Daarom heb je gelukkig de theezakjes en theelabels verzamelaars die er voor zorgen dat deze mooie creaties bewaard blijven!

Over de hele wereld en ook in Nederland heb je een actieve gemeenschap van theezakjes en theelabel verzamelaars die er enorme verzamelingen theezakjes en theelabels op na houden. Ze struinen ruil beurzen af op zoek naar theezakjes die ze nog niet hebben, ze onderhouden websites op internet met hun collectie theezakjes en dubbele theezakjes om te ruilen. Kortom, het zijn actieve verzamelaars.

Theezakjes en theelabels magazine

Je hebt zelfs een magazine voor Theezakjes verzamelaars, de Theeleut. Dit magazine bestaat al zo’n 10 jaar en heeft meer dan 200 leden in binnen en buitenland. De leden komen onder andere uit Belgie, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland.

Ben jij een theezakjes of theelabel verzamelaar?

Op Theeliefhebbers kun je gratis lid worden en vervolgens een weblog starten waar jij je verzameling op kan plaatsen. Je kunt vrienden worden met andere theeliefhebbers en verzamelaars, openbare of gesloten groepen en forums maken en nog veel meer! We zouden het hartstikke leuk vinden als jij jouw verzamel activiteiten op Theeliefhebbers onderbrengt. Als je vragen hebt kun je in de helpdesk kijken of contact met ons opnemen.

Leuke links

Voor alle potentiële en gevorderde theezakjes en theelabels verzamelaars heb ik hieronder nog een aantal links neergezet naar leuke websites.

6 gedachten over “Theezakjes en theelabels verzamelen

 1. Beste theezakjes verzamelaar(ster) ,
  Na jaren theezakjes ,van over de gehele wereld , te hebben verzameld heb ik nu besloten mijn collectie van zo’n 16.500 verschillende zakjes van de hand te doen.
  Mocht u geinteresserd zijn neem dan eens een kijkje op http://theemuts.qoopshops.nl/
  Mijn verzameling zal hier telkens in gedeelten worden aangeboden.
  Tot slot wil ik graag iedereen bedanken waarmee ik de afgelopen jaren, op beurzen of gewoon via de post, heb mogen ruilen.
  *****************************************************************************
  Dear Tea bag collector,
  I have collected tea bags from all over the World for many years now, but now I feel
  it’s time to part with them.
  If you would be interested in any of the 16.500 tea bags I collected troughout the
  years then plese visit http://theemuts.qoopshops.nl/
  I will list my collection in parts here.
  Last but not least I would like to thank all the collectors I have traded with

  Greetings from Holland,
  MARIAN

 2. In een oude verzameling hebben wij originele ontwerpen op papier en film van diverse soorten Pickwick thee gevonden uit de jaren 1960/70 Ook correspondentie van oa Douwe Egberts over theedosjes ontwerpen hebben wij gevonden. Wij hebben geen idee van de waarde maar willen dit wel verkopen aan een verzamelaar. Wellicht kunt u ons helpen.
  Vrienedelijke groet,
  Jan Willem Verkerk

 3. Beste verzamelaars,

  Voor een echte verzamelaar heb ik wel meer dan 20.000 theezakjes staan, verzameld door mijn moeder voor het maken van een wandkleed. Veel pickwick zakjes met labels in diverse kleuren. Zelf op te halen, locatie Zuid – Holland, in de buurt van Gouda. Medio maart 2020 willen wij ervan af zijn. Wie het eerst komt, het eerst maalt. En met deze hoeveelheid is er voor meerdere mensen iets te halen. Neem hoe dan ook snel contact met ons op. Wij kunnen je een foto mailen.

  1. Hoi Pax,

   ik vermoed dat de verzameling ondertussen de deur uit is, maar wilde toch even informeren, aangezien mijn grootmoeder reeds vele jaren theezakjes verzamelt en dit echt haar passie is geworden. Moest de verzameling wonderbaarlijk toch nog beschikbaar zijn hoor ik het graag 🙂

   1. Hoi Stijn,
    Ik heb een heleboel verschillende theezakjes liggen, waar ik graag iemand blij mee wil maken. Omgeving Eindhoven, opsturen is ook een optie als je verzendkosten wilt betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *