Tweede theewinkel Betjeman en Barton in Den Haag

Tot voor kort was de statige Denneweg het unieke domein voor de liefhebbers van het Franse merk Betjeman en Barton. Maar sinds kort kunnen mensen ook terecht in de Haagse Frederik Hendriklaan. Marion van den Blik vult uit een van de bekende zilverkleurige blikken een zakje thee in haar nieuwe winkel op de Frederik Hendriklaan.

Op winkelparadijs de ‘Fred’ opende theegoeroe Marion van den Blik afgelopen weekeinde feestelijk haar tweede Haagse vestiging. “Ik heb nog een paar jaar om er flink tegenaan te gaan en wist dat dit daarom het moment was om nog een zaak te openen. Hier op de Fred is de sfeer net iets anders dan op de Denneweg. Ik hoop dat ik hier ook de jongere generatie aan het thee drinken krijg”, vertelt ze enthousiast.

De winkel kenmerkt zich uiteraard door de opvallende blikken met bijzondere theesoorten uit de hele wereld. En daarnaast een keur aan theepotten, servies en bijzondere suikerklontjes. Daarnaast verkoopt Marion in samenwerking met de bekende Haagse patissier Jarreau zeer bijzondere makarons, die worden gemaakt op basis van enkele bekende Betjemansmaken; Lundi Light, Eden Rose, Summer blend en C’est une belle histoire.

In de nieuwe winkel is het ook mogelijk om, zittend in de vensterbank, een van de vele soorten te proeven. Van den Blik: “Een kleine schenkerij waarbij we voor een klein bedrag mensen kennis willen laten maken met het merk. Uiteraard wordt de thee perfect gezet. Het past goed bij deze zaak. Ik vind het heel erg New Yorks, een beetje kosmopolitisch.”

De ontwikkelingen op theegebied gaan volgens Van den Blik razendsnel. “Er komen steeds meer zaken die naast een wijnarrangement ook een met alleen maar thee aanbieden. Perfect voor de lunch of voor mensen die uit gezondheidsoverweging geen alcohol (meer) drinken. In Seinpost in Scheveningen is dit bijvoorbeeld mogelijk.” Bron: Telegraaf

De Theeblog over de theetrend

Op de Theeblog voorspelden we vorig jaar al dat er een thee trend op komst was. Lees hier en hier meer over deze Thee trend.

Over Marion van den Blik en haar theewinkels

In 1992 besloot Marion van den Blik, dat zij haar passie voor thee met anderen wilde delen. Na een intensieve en degelijke voorbereiding, opende zij in augustus van dat jaar de eerste theewinkel van Betjeman and Barton in Nederland. Lees meer over Marion en haar theewinkels.

Bent u ook zo’n theeliefhebber? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want Betjeman and Barton maakt van theedrinken een beleving.

Wees welkom In de prachtige winkel aan de Denneweg 25c in Den Haag, in de nieuwe winkel in de Haagse Frederik Hendriklaan of bestel via de webshop.

One thought on “Tweede theewinkel Betjeman en Barton in Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.