Vijf ochtend theeën voor in de lente

Thee kan natuurlijk de hele dag door gedronken worden. Niettemin is het kopje thee die je in de ochtend drinkt altijd extra speciaal, hier begin je tenslotte je dag mee. In de lente is het heerlijk om je dag ontspannen en fris te beginnen met een heerlijk kopje thee.

Echter is het zo dat elke ochtend anders is, en weten we allemaal dat lang niet elke ochtend altijd fris en ontspannen is. Zo zijn er bijvoorbeeld ochtenden dat je helemaal geen zin hebt aan dat zachte kopje witte thee, maar iets sterks wil met een volle smaak en veel theïne, zo dat je snel aan de slag kan.

Thee is perfect te combineren met stemmingen, situaties en werkzaamheden. Dit omdat thee verschrikkelijk divers is wat betreft smaak, geur en kleur. Voor elke ochtend is er een ander lekker kopje thee te vinden. Met de volgende thee tips hoop ik jou opgang te helpen en te inspireren!

Pu-erh

Pu-erh is een toegankelijke en volle Chinese theesoort die verkrijgbaar is in twee verschillende varianten (groen, raw of half gefermenteerd, ook wel ripened), beide varianten zijn geschikt voor een echte morning kick start.

Pu-erh is een van die theesoorten die je maanden lang de hele dag door kan drinken zonder dat de smaak verveelt. Ook kan je Pu-erh heerlijk bij de boterham drinken, daarmee wil ik zeggen dat Pu-erh vaak goed te combineren is met eten. Pu-erh thee heeft een volle, aardachtige maar ook zeer verfijnde smaak. Pu-erh is Heerlijk voor op de ochtend als je nog een lange dag voor de boeg hebt:

AftrekselDonker rood
SmaakVol en aardachtig
TheïneJa
Trek temperatuur95°c
Trektijd2/4 minuten
Hoeveelheid2 gram per kopje
Drink temperatuur80°c

Meer weten? Of uitproberen?

Earl grey

In Engeland doen ze het al jaren, een lekker potje Earl grey thee in de ochtend of een andere lekkere typische Engelse blend. Earl grey is een heerlijke gewone zwarte thee melange met een sterke aromatische geur. Earl grey is net zoals Pu-erh een heerlijke volle toegankelijke ochtend thee.

Toch is Earl grey uiteraard compleet anders. Met Earl grey kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Suiker, melk en honing het maakt allemaal niks uit, Earl grey blijft heerlijk. Dat maakt Earl grey tot een geschikt ochtend thee. Met een kopje earl grey thee op de ochtend wordt de dag een stuk feestelijker!

AftrekselDonker rood
SmaakKruidig, vol, zoet
TheïneJa
Trek temperatuur95°c
Trektijd2/3 minuten
Hoeveelheid2 gram per kopje
Drink temperatuur85°c

Meer weten? Of biologische earl grey uitproberen?

Gyokuro

Gyokuro is zeker een van de beste en duurste Japanse groene theesoorten. Gyokuro is een heerlijke, zachte en frisse groene ochtend thee met een verrassend volle zoete smaak, Gyokuro oftewel juweeldauw is een prachtige Japanse groene thee.

Gyokuro wordt slechts eenmaal per jaar geoogst, dit maakt deze frisse groene theesoort extra speciaal. Gyokuro bestaat uit zachte naaldachtige bladeren die zich prachtig ontvouwen tijdens het trekken van de thee. Gyokuro is een prima manier om aan je dag te beginnen!

AftrekselGroen
SmaakZacht, fris en zoet
TheïneJa
Trek temperatuur70℃
Trektijd3 minuten
Hoeveelheid2 gram per kopje
Drink temperatuur55℃

Young hyson

Young Hyson is een verrukkelijke groene theesoort uit China uit de thee provincie Anhui. Young Hyson heeft een heerlijke maar simpele smaak. Vanwege de naam die Young Hyson draagt kon Young Hyson niet aan deze lijst ontbreken, Young Hyson betekend namelijk jonge bloeiende lente. Young Hyson heeft een zoete, zachte en subtiele smaak met een goeie afdronk en een zachte en zoete geur. Young hyson is zeker een aanrader voor in de ochtend!

AftrekselLicht geel
SmaakZacht en zoet
TheïneJa
Trek temperatuur80°C
Trektijd4 minuten
Hoeveelheid2 gram per kopje
Drink temperatuur70°C

Sample uitproberen?

Lapsang Souchong

Last but not least, Lapsang Souchong. Voor de mensen die echt van een smaak sensatie houden, en goed wakker willen worden! Bij Lapsang Souchong is het volgende gezegd van toepassing, You either hate it or love it! Lapsang Souchong heeft een zeer sterke rokerige geur en smaak. En dat is niet zo gek de bladeren worden namelijk gerookt boven een vuur van naald of cypressenhout, resultaat een pik zwarte en sterke traditionele theesoort uit China.

AftrekselDonker rood
SmaakSterk, stevig, vol en rookachtig
TheïneJa
Trek temperatuur90°C
Trektijd3 minuten
Hoeveelheid2 gram per kopje
Drink temperatuur80°C

Sample uitproberen?

Plaats een reactie