Win! Met jou thee verhaal

Sinds wij gestopt zijn met onze thee-webshop, hebben wij nog een aantal volle bliken in onze voorraad kast staan. Nou kunnen wij deze zelf helemaal opdrinken alleen is dit natuurlijk niet half zo leuk! Daarom kan jij niet een maar twee van deze limited edition (er zijn er nog maar vijf) De Gebroeders T blikken winnen!

Wat kan je winnen?

In totaal een kilo thee! Waarvan 500 gram zelf Geïmporteerde hoogwaardige Pai Mu Tan (witte thee) en 500 gram zes jaar gerijpt Pu-erh afkomstig uit Yunnan (2006) met een volle, aardachtige en delicate smaak. Beide de Pai Mu Tan en Pu-erh zitten nog in originele De Gebroeders T tinnen blik, Geschikt voor een kilo thee. Materiële waarde zeker € 40, emotionele waarde ontelbaar!

Thee blikken De Gebroeders T
De prijs! 500 gram Pu-erh & 500 gram Pai Mu Tan

Wat is jou thee verhaal?

Vertel ons jou dromen, diepste geheime en grootste verlangens! Of nog beter vertel ons waar, wanneer en met wie jij jou lekkerste kopje of potje thee ooit gedronken hebt, dit kan hieronder in de reacties. Wat voor thee was dit, waren er ook hapjes bij en wat was de gelegenheid? Andere thee gerelateerde persoonlijke verhalen zijn natuurlijk ook welkom, en maken ook kans op de felbegeerde prijs!

Vrijdag 30 november zullen Toine en ik het mooiste verhaal bekronen met de wel verdiende prijs! Hiervoor is wel een theeliefhebbers account vereist zodat wij contact met je kunnen opnemen indien je gewonnen hebt!

10 gedachten over “Win! Met jou thee verhaal

 1. Toen ik nog met mijn ouders mee ging op vakantie (zo’n 15 jaar geleden) Gingen wij altijd naar Frankrijk.
  Wanneer we boodschappen gingen doen in die mega grote supermarkten, was mijn doel om diverse bijzondere soorten thee te verzamelen.
  Om de een of andere reden hadden ze daar altijd een veel grotere collectie thee als hier in Nederland. In Nederland kwam je toen niet verder als de fruit smaakjes van pickwik.

  Zo heb ik mijn liefde voor de munt, groene en kruidenthee gevonden.
  Helaas word het ook in de supers steeds meer eenheidsworst vind je dezelfde soorten en smaken als in Nederland. Maar toch probeer ik nog elke vakantie (in Frankrijk) dat ene speciale theetje te vinden..

 2. toen mijn vader nog leefde (zo’n 35 jaar geleden) dronken wij altijd veel thee. ik ging elke dag even langs om thee met mijn vader en mijn moeder te drinken. zo dronken wij mint en kruiden thee en nog veeeeeeeel meer! helaas toen mijn vader stierf kon ik alleen nog maar met mijn moeder thee drinken, en dat haalt altijd veel herinneringen bij mij en mijn moeder op. toen mijn vader op zijn sterfbed lag heb ik zelf nog een bosje met allemaal soorten thee plantjes in een vaas naast zijn bed gezet. al snel rook het helemaal naar thee. en toen mijn vader zijn laatste adem uitsloeg zei hij, blijf leven voor de thee, en ik hoop dat ik daarboven ook nog een glaasje kan krijgen.

 3. Toen ik 13 jaar was (aanstaande vrijdag is dat op de kop af 30 jaar geleden) liet mijn moeder mij vol trots zien dat ze nieuwe thee gekocht had; rooibosthee. Heel vernieuwend in die tijd. Ik wilde toch zeker wel een kopje?
  Ik proefde en velde mijn genadeloze puberoordeel: niet te drinken, om misselijk van te worden en ronduit smerig!
  Daarna heb ik lange tijd geen rooibosthee gedronken. Mijn broers waren veel laconieker en dronken wat ze werd voorgezet maar ik moest en zou een andere smaak. Iedereen die het maar wilde horen (en ik vrees ook iedereen die het niet wilde horen) kreeg van mij een uitgebreide uiteenzetting over deze thee en z’n afschuwelijke smaak. Tja, hoe hoog op je stokpaard kun je zitten….
  Mijn moeder liet mij begaan, nippend aan haar kopje rooibosthee. Een enkele keer kwam ze stilzwijgend in opstand en serveerde mij en een vriendin de gewraakte thee met lekkere koekjes. Vriendinlief vond de thee heerlijk en complimenteerde mijn moeder ermee. Mijn moeder’s mond vertrok in een lichte grijns, slechts waarneembaar voor een oplettende kijker. Een-nul voor moeder!
  Deze strijd heeft lange tijd geduurd en ondanks dat het toen zo belangrijk voor me was kan ik me absoluut niet herinneren wanneer ik de witte vlag uithing en mijn nederlaag compleet was. Feit is dat ik het nu heerlijk vind. Mijn kinderen hebben al heel jong thee rooibosthee leren drinken, het leek me verstandig een herhaling van de geschiedenis te voorkomen.
  Mijn moeder is inmiddels dementerend en we kunnen er niet meer samen om lachen maar genieten van een kopje rooibosthee drinken met elkaar, dat kunnen we wel!

 4. Door mijn schoonouders ben ik thee gaan drinken en heb de gezondheidsvoordelen van thee leren kennen! Zij drinken iedere dag liters thee, chinese groene thee, pu-erh thee en rooibos zijn hun favoriet! Gezet in een grote pan water, de losse thee wordt erin gedaan en er later uit gezeefd…ze spenderen er uren aan… Mijn schoonvader laat zich ieder jaar medisch nakijken waaronder een bloedonderzoek. De huisarts slaat iedere keer weer steil achterover hoe goed mijn schoonvaders bloedwaarden zijn…ja, zegt schoonpa dan, dat is dankzij de chinese groene, rooibosje en pu-erh!

 5. Leuk! Al vier ontzettend uitgebreide en leuke thee verhalen.

  Ondanks dat ik natuurlijk niet in aanmerking kom voor de felbegeerde prijs wou ik toch even ook mijn verhaal delen over mijn kennismaking met thee:

  Mijn eerste kennismaking met thee vondt thuis plaats eind 2007. Tot 2007 had ik eigenlijk nooit echt thee gedronken. Behalve dan sterk gezette thee uit theezakjes met veel suiker en veel melk. Ik was een goot fan van Cola, voor ik begon met thee drinken. Het was dan ook de tandarts die mij aanraadde om een alternatief te zoeken voor de Cola.

  Het was vanaf toen, eind 2007 dat ik begon met het drinken van thee. Mijn eerste kopje thee werd gezet van de “English Tea Blend” zakjes van Pickwick, deze dronk mijn moeder al jaren. Ik dronk de thee uit een grote mok en deed er minstens 4 tot 6 schepjes suiker in, veel te veel dus! Ik heb een lange tijd mijn thee op deze manier gedronken, totdat ik weer bij de tandarts kwam, mijn gebit bleek al die suiker in mijn thee niet te waarderen. Dit keer was het serieus, ik moest stoppen met het drinken van Cola en andere drankjes met suiker.

  Ik begon thee op een andere manier te drinken, ik werd nieuwsgierig en ik vroeg mij af of er ook zoete thee varianten waren waar ik geen suiker in hoefde te doen, maar wel de zoete smaak kon ervaren. Al snel begaf ik mij met grote regelmaat naar verschillende theewinkels in Groningen.

  Ik begon bij de “Santemekraam”, een thee winkel gevestigd in het centrum van Groningen, hier kocht ik lange tijd al mijn theeën. Van Rooibos melanges tot biologische Earl Grey thee, witte thee, groene thee en Oolong en alles daar tussen. Ik experimenteerde er flink op los en op deze manier groeide de passie. Op een gegeven moment ging deze winkel helaas sluiten waardoor ik opzoek moest naar een nieuwe thee winkel, dit werd de Simon Levelt in Groningen.

  Tegenwoordig is thee voor mij een warme vriend die ik elke dag op elk tijdstip kan drinken. Als ik s’avonds naar bed ga ben ik al bezig met het heerlijke kopje Earl Grey thee, die ik de volgende morgen ga drinken. Dit kopje Earl Grey wordt al snel gevold door een grote theepot met Pu Erh, heerlijk om de dag zo te beginnen! Thee is ook mijn trouwe studie vriend, die mij door de leerstof heen helpt. Thee helpt mij met ontspannen, genieten en denken!

 6. Mijn zus en ik zijn echt thee liefhebbers.
  Het liefst zo natuurlijk en origineel mogelijk.
  We waren een keer op een avond markt in het mooie plaatsje Bourtange en daar was een kraam met van die lekkere warme Nepal truien. Daar waren we aan het rond snuffelen toen we aan het einde van de kraam iemand stond die thee verkocht en iedereen die dat wilde, liet proeven van de echte thee uit China.
  We proefden een Oolong en een Jasmijn thee. Deze man leefde zelf een tijdje in China en had daar de thee weg gehaald. We waren helemaal verrukt van de thee. Die smaakte echt heerlijk. Natuurlijk kochten we een grote hoeveelheid. Na een jaar en enkele bestellingen later kwamen weer op de markt waar hij weer stond. Alleen nu vertelde hij dat hij er mee ging stoppen. Dat was wel slecht nieuws. Na een tijdje praten stelde hij voor dat we zijn rest voorraad konden overnemen het zelf verder te verkopen. We keken elkaar aan en hebben besloten zijn voorraad over te nemen.
  Een week later waren we weer in Bourtange op een parkeer plaats waar we hadden afgesproken. We betaalde hem het afgesproken bedrag en hij overhandigde ons de doos met thee. We keken elkaar aan en schoten in de lag. Het was net als of een een lading verboden spullen verhandelden.Wij hadden een grote voorraad heerlijke thee en laten iedereen er van proeven. Dit is een start van onze zoektocht naar zo origineel mogelijke thee uit zoveel mogelijke landen. We hebben nu al thee uit Suriname, China, Thailand, Afrika. Mee genomen door kennissen die daar heen waren. Niet uit een winkel of web winkel. De thee die daar ook zo wordt verkocht en gebruikt.
  Zo kom je op heerlijke theeën.
  Thee drinken is heerlijk opbeurend en rust gevend. De hele dag door the drinken en gen kopje is het zelfde. En komen we een nieuwe samenstelling tegen dan wordt die gekocht en gedeeld zodat we kunnen proeven of het iets voor ons is. Via fb en allerlei site’s speuren we nieuwe soortenthee , winkels en thee salons op. Naast de verschillende soorten thee zijn we ook begonnen met servies en thee blikken te verzamelen. En natuurlijk gaan we geregeld ergens heen om the te drinken en een high tea te genieten. Naast dat ik zelf altijd een high tea als feest geef.En in de vakantie zoeken we natuurlijk thee winkels op om te zien of er iets bijzonders is wat natuurlijk gekocht moet worden.Heerlijk om zo met thee bezig te zijn.

 7. Ik kan een heel verhaal opschrijven over het drinken van thee maar dat ga ik niet doen.
  De liefde voor thee heb ik al zo lang ik me kan herinneren, ik drink hem bij vreugde,verdriet,stress en gezellige momenten. Thee hoort bij mijn leven en ik koester hem als een goede vriend.
  Hij verwarmt me, troost me, en maakt dat ik me relaxt en prettig voel.
  Je ziet ik heb niet veel woorden nodig om de waarde en kracht van thee op te schrijven, het is simpel ik hou van thee.

 8. Ik kan een heel verhaal opschrijven over het drinken van thee maar dat ga ik niet doen.
  De liefde voor thee heb ik al zo lang ik me kan herinneren, ik drink hem bij vreugde,verdriet,stress en gezellige momenten. Thee hoort bij mijn leven en ik koester hem als een goede vriend.
  Hij verwarmt me, troost me, en maakt dat ik me relaxt en prettig voel.
  Je ziet ik heb niet veel woorden nodig om de waarde en kracht van thee op te schrijven, het is simpel ik hou van thee.

 9. Ik ben een studente European Studies en bij zoals elke internationale studie, was ik genoodzaakt naar het buitenland te gaan. Uitwisseling, l’exchange, Austausch, studying abroad. Ik kreeg er al paniekaanvallen over voor ik vertrok naar onze zuiderburen. Om niet al te gek te worden in mijn voorbereiding voor het studeren in België, besloot ik veel onder vrienden en familie te zijn. Omringd door fun, funlovers en funloving momenten, heb ik mijn hart gelucht: IK WAS ALS DE DOOD voor m’n uitwisseling en wist bij God niet hoe ik het zou trekken. Ik sliep niet, at niet en piekerde me helemaal suffer dan suf.
  Een vriendin schonk me nog een kopje thee in, keek me aan en zei: “Lyz, lieverd. Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together.” Vanaf toen besloot ik om mijn dagelijkse kopjes thee om te toveren in mijn rustmomentjes om weer tot mezelf te komen. A cup of tea, some lipstick afterwards and an eased mind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *