De koude winter trotseren met warme thee

Brrrrr, de winter: tijd voor een kop thee

Nederland is weer bedekt onder een prachtige witte laag met sneeuw en er heersen gevoelstemperaturen van -12 graden Celsius. Het perfecte moment natuurlijk om te genieten van lekker warme kop thee. Niet alleen warmt thee je lichaam lekker op, maar thee heeft ook nog andere voordelen welke we tijdens de winter goed kunnen gebruiken! Met name groene en witte thee hebben veel gezondheidsvoordelen.

Door de antioxidanten die thee bevat, versterkt je immuunsysteem en wordt je dus minder snel verkouden of ziek . Met deze winterse temperaturen en weinig zonneschijn kunnen we dat allemaal wel gebruiken. Een van deze antioxidanten is theanine, welke ook bekent staat om haar kalmerende werking. Dit is met name in witte thee terug te vinden.

Flavonoïden, ook aanwezig in groene en witte thee, kunnen de bloeddruk verlagen en zo hart- en vaatziekten voorkomen. Daarbij zorgt het bestanddeel Polyfenol voor een rustgevend gevoel in het maag/darmstelsel, welke vooral terug te vinden is in groene thee.

En voor de mensen onder ons die last hebben van minder energie door een winterdepressie, thee bevat ook theïne. Dit is cafeïne, maar dan in thee vindbaar. De concentraties zijn lager dan in een kop koffie en vooral te vinden in zwarte thee, maar ook in andere theesoorten. Wanneer je wel wat extra energie kunt gebruiken en tegelijkertijd lekker opgewarmd wilt worden, kun je beter een  zwarte thee drinken dan de hele dag koffie.

Je kunt er natuurlijk nog een schepje bovenop doen. Door citroen toe te voegen in je thee krijg je ook nog eens vitamine C binnen. Vitamine C geeft, omdat het ook een antioxidant is, een extra boost aan je immuunsysteem.

 

Wat is jullie favoriete thee om in de winter te drinken? Laat het ons weten in de reacties!

Plaats een reactie