Is witte thee wel of niet gezond?

Thee werd ongeveer 5000 jaar geleden ontdekt in China. China is het land waar de thee “uitgevonden” is. Thee kwam pas in de 17de eeuw samen met de schepen van de VOC naar Europa. Lees hier meer over de geschiedenis van thee

De verschillende Theesoorten

We onderscheiden inmiddels drie theesoorten: witte thee, zwarte thee en groene thee. Alle drie de soorten hebben eigen, specifieke voordelen. Zo zou je van groene thee meer vet verbranden. Zwarte thee zit voller met antioxidanten dan broccoli. Witte thee zou de kans op reuma en kanker verkleinen.

Het productieproces van witte thee

Alle thee komt van dezelfde plant. Alleen bij elke thee wordt een ander deel van de plant geplukt. Voor witte thee worden de eerste jonge knoppen geplukt. Deze knoppen worden binnen 48 uur verwerkt. Eerst worden ze gebrand op 32 graden. Daarna worden ze omwikkeld met papier. Ze worden twee dagen bewaard in een houten kist en daarna worden de knoppen tweemaal gebrand op een lagere temperatuur. Meer lezen over het maken van witte thee

Thee en vitamines

In witte thee zit vitamine P. Tegenwoordig heten deze vitamines flavonoïden. Ze zijn belangrijk voor ons lichaam. Zo kunnen ze ons afweersysteem positief beïnvloeden. Naar deze vitamines wordt nog onderzoek gedaan, maar uit sommige onderzoeken is naar voren gekomen dat ze een kankerremmende werking hebben. Ook verbrand je meer vet, net zoals bij groene thee. In deze onderzoeken is gebruikgemaakt van een hoeveelheid die kleiner is dan je in je glas vindt. Witte thee is dus gezond en goed voor je lichaam.

Thee is goed voor je huid

De huid veroudert. Daar kun je heel veel potjes crème voor kopen met speciale stoffen die het verouderen tegen gaan. Je kunt ook gewoon een potje witte thee drinken. In de thee zitten extracten die de huid beschermen en jong houden. Als je gebruik wilt maken van de vele antioxidanten kun je de thee wat langer laten trekken. De trektijd is 5-7 minuten.

Bron: Excite

Plaats een reactie