Groene thee

Artikelen > Theesoorten > Groene thee

Groene thee is na zwarte thee misschien wel een van de meest populairste theesoorten op de wereld. En waarschijnlijk ook een van de oudste. Groene thee is een gezonde theesoort, dit komt door de vele vitamines en gezonde stoffen die zich bevinden in de bladeren van de theeplant Camellia sinensis.

Groene thee heeft een rijke geschiedenis

De bladeren van de theeplant die voor groene thee gebruikt worden, werden volgens een legende voor het eerst ontdekt door Shen Nung. Shen Nung was een geleerde en kruidkundige die 5000 jaar geleden leefde. Uiteraard zijn er meer verhalen over de ontdekking van groene thee en de theeplant. Deze verhalen komen uitgebreid aan bod op het groene thee geschiedenis gedeelte van de website. Vandaag de dag beschikt groene thee over een uitgebreid en ingewikkeld productieproces. Dit productieproces vindt voornamelijk plaats in China en Japan.

Groene thee vandaag de dag

Groene thee wordt in verschillende provincies in China geproduceerd. De provincies waar groene thee voornamelijk geproduceerd wordt zijn Zhejiang, Anhui en Fujian. Groene thee is de afgelopen jaren in de westerse cultuur in populariteit toegenomen. Een reden hiervoor is dat de gezonde werking van groene thee op het lichaam veel in de media is geweest.

Groene thee en gezondheid

Er zijn de afgelopen jaren verschillende onderzoeken naar groene thee gedaan. Deze onderzoeken hadden verschillende resultaten die vrijwel allemaal positief waren. De onderzoeken hadden eigenlijk kort samengevat als conclusie dat er veel meer gezonde stoffen en vitamines in thee, en groene thee zaten dan gedacht werdt. Zo werd er een grote hoeveelheid aan vitamine C terug gevonden in groene thee. Ook werden er vele antioxidanten gevonden in groene thee. Deze antioxidanten kunnen verschillende soorten kanker remmen echter wordt hier nog uitvoerig onderzoek naar gedaan. Meer weten over groene thee en gezondheid?