Locatie gespot: Chinatea.nl, webshop met een goed doel

  • Toine 

Stichting Chinatea.nl, de stichting welke ten doel heeft om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te ondersteunen met goederen t.b.v. de weeskinderen.

Het begon allemaal toen ik een aantal jaren geleden op de televisie een reportage zag over een tehuis voor weeskinderen in China. De schrijnende beelden van deze kinderen bleven maar in mijn gedachten opkomen waarna ik me voornam om iets voor deze Chinese kinderen te gaan betekenen.

Gefascineerd door de cultuur en schoonheden van het land heb ik in januari 2010 een bezoek gebracht aan China. Ten tijde van deze reis ben ik steeds meer onder de indruk geraakt van de Chinese cultuur waarbij het drinken van thee een eeuwenoude traditie is. Het land kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan theeschenkerijen en tijdens mijn bezoek aan China stond voor mij al snel vast dat ik dit prachtige Chinese product zou gaan gebruiken om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te gaan ondersteunen t.b.v. de weeskinderen.

Het importeren van Chinese thee en deze in Nederland verkopen om met de opbrengst Chinese weeskinderen te verblijden met goederen, dit is wat ik sindsdien voor ogen heb. Eenmaal terug gekomen in Nederland ben ik mij gaan verdiepen in het aanbod van Chinese theehandelaren en –fabrieken en na het leggen van een aantal contacten, heb ik in augustus/ september 2010 wederom een bezoek gebracht aan China. Tijdens deze reis heb ik een bezoek gebracht aan een aantal theefabrikanten en –distributeurs en heb ik de zakelijke contacten geformaliseerd. Op 24 Oktober 2010 heb ik de beslissing genomen om een stichting op te richten. Met de lancering van deze website is de Stichting Chinatea.nl een feit!

Wat is de doelstelling van Chinatea.nl

De Stichting Chinatea.nl heeft ten doel om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te gaan ondersteunen t.b.v. de weeskinderen. Van alle verkopen door Chinatea.nl zal 50% van de nettowinst worden geschonken aan diverse weeshuizen in China. De schenkingen zullen worden geïnvesteerd in zaken als bedden, kleding, meubilair, speelgoed en al wat nodig is om de levenstandaard van deze kinderen te vergroten.

Onze vrijwilligers in China maken de inventarisatie waarna ik naar China afreis om met de Notaris aldaar het financieel af te ronden. Elke leverancier zal zijn/haar declaratie indienen bij de Notaris, deze zal na controle en goedkeuring worden uitbetaald. Wij hopen dat u onze Stichting chinatea.nl zal steunen zodat wij vele kinderen in China kunnen verblijden.

Ontdek hier deze locatie

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *