Recensie: Bai Mu Dan van Be Your Tea

Kortgeleden vroegen vier studenten van de Arteveldehogeschool te Gent ons om hulp met een opdracht voor hun opleiding Internationaal Ondernemen. Zij doen onder andere een onderzoek naar de Nederlandse theemarkt en het consumentengedrag, en hebben ons gevraagd om een recensie te schrijven van een van de theesmaken van Be Your Tea. Be Your Tea doet aan duurzaam ondernemen en gaat enkel voor pure kwaliteitsthee.

Bai Mu Dan

Van de studenten ontvingen wij een pakketje met daarin Bai Mu Dan thee. Deze witte thee wordt met de hand geplukt en licht geoxideerd in Zeng He, Fujian, China. Als je de thee goed bekijkt zie je het witte vachtje van de thee, waaraan je kan zien dat deze niet teveel bewerkt is. De Bai Mu Dan ruikt lichtelijk naar hooi, een beetje fruitig en naar wilde bloemen.

Bai Mu Dan
Poek

De verpakking

Op de foto hierboven kun je de verpakking al zien. De thee hebben we eruit gehaald en in een blik gestopt, maar onze poes Poek rook de thee en ook zij wilde een even proeven!
De verpakking heeft een leuke uitstraling met de tekeningen erop, en door het rondje kun je de thee zien, verpakt in folie. Op de achterkant staat informatie over Be Your Tea en laat ons ook weten dat de verpakking recyclebaar is! Daar worden we natuurlijk heel blij van en dit past ook bij het imago van Be Your Tea.
In de verpakking vinden we niet alleen de thee, maar ook een leuk kaartje waarop staat hoe je de thee moet zetten. Het leuke hieraan is dat niet alleen de westerse bereiding erop vermeld staat, maar ook de gong fu cha-bereiding (oosters).

Tijd om te proeven!

De thee heeft een witte tot lichtgele kleur en het ruikt heel licht en zoet. Zoals de thee ruikt, smaakt hij ook. Het is geen hele sterke smaak zoals een kop earl grey, maar heel gebalanceerd. De wilde bloemen proef je ook een beetje terug. Hoewel je dus veel proeft, klopt het wel allemaal.


Al met al een heerlijke thee om van te genieten. Bai Mu Dan is zeker een aanrader als je houdt van niet al te sterke smaken of gewoon eens iets anders wilt.

Wil je zelf ook de Bai Mu Dan proberen?

Dat kan via deze link. Een sample kost €1,20 en hiervoor hoef je geen verzendkosten te betalen. Je ontvangt dan 15 gram thee thuis om te proberen. Mocht je nou helemaal verliefd worden op deze thee, dan moeten we je wel waarschuwen want hij is niet goedkoop. Voor 50 gram Bai Mu Dan betaal je namelijk €11,36 plus verzendkosten.

Plaats een reactie