‘Gezond oud worden door groene thee’

BAARN – Oudere mensen die veel groene thee drinken hebben minder last van beperkingen dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 14.000 Japanse 65-plussers.

Het onderzoeksteam van de Tokyo’s Graduate School of Medicine heeft gekeken naar functionele beperkingen die het normale leven beïnvloeden, zoals aankleden en wassen zonder hulp, een huishouden onderhouden of een wandelingetje maken. Ze volgden de 65-plussers gedurende drie jaar en keken daarbij ook naar de eet- en drinkgewoonten.

Minder beperkingen

Groene thee
Foto: Gezondheidsnet

Uit het onderzoek kwam naar voren dat senioren die meer groene thee dronken, minder functionele beperkingen ervaarden. Van de theeliefhebbers (minimaal 5 koppen per dag) kreeg ongeveer 7 procent te maken met een beperking. Bij degene die

(bijna) geen thee consumeerden was dit 13 procent.Volgens de onderzoekers is dit geen absoluut bewijs dat groene thee beschermt tegen alle functionele beperkingen, maar het lijkt er wel op. De senioren die iedere dag groene thee dronken hadden over het algemeen ook een gezondere leefstijl. Maar na correctie voor deze factoren bleef het effect van groene thee nog steeds overeind.

Bron: nu.nl

Eén gedachte over “‘Gezond oud worden door groene thee’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *