Kerst high tea

amsterdam_tassenmuseumDe feestdagen staan weer voor de deur! Als echte theeliefhebber kijk ik er naar uit om het dit jaar eens anders te doen. Ik heb geen zin om me vol te eten tijdens een uitgebreid diner. Een kerst high tea klinkt me echter als muziek mijn oren!

Na een korte zoektocht op het internet, bleek dat er meerdere locaties zijn waar tijdens de feestdagen een high tea wordt aangeboden. Wat is er nu fijner dan samen met familie of vrienden te genieten van heerlijke zoete en hartige hapjes en verschillende smaken thee? Niets!

Een van mijn favorieten is Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.  Dit museum biedt de mogelijkheid aan om op Tweede Kerstdag in een van de stijlkamers te genieten van een high tea. Om 14.30 uur word je verwacht in het museum en krijg je een heerlijk glas tintelende prosecco. Vervolgens kun je genieten van belegde sandwiches, warme amuses, scones en ander lekkers. Natuurlijk heb je ook alle tijd om het prachtige museum te bezoeken. De prijs van dit arrangement bedraagt  € 34,50 per persoon inclusief entree tot het museum.

Meer tips over een high tea tijdens de feestdagen vind je op MyHighTea.nl. MyHighTea.nl is begin 2010 opgericht door Sandra van Mook.

‘Als echte High Tea-liefhebber ging ik tijdens een weekendje weg in 2009 op zoek naar een high tea-arrangement in Eindhoven. Na een uurtje surfen op het internet bleek dat het nog niet zo makkelijk was om een fijne locatie te vinden. Er was geen website waar high tea-arrangementen verzameld waren. Uiteindelijk vond ik een heerlijk arrangement in het centrum van de stad waar we verbleven. Fijn, maar ik concludeerde al snel dat het zoekproces beter kon. Als echte creatieveling ben ik de uitdaging aangegaan om een online community te creëren waar je als bezoeker alles kunt vinden over high tea. Van de geschiedenis van high tea tot recepten en van grappige feiten tot het zelf organiseren van een high tea. Natuurlijk ben ik ook de diverse high tea-arrangementen niet vergeten!’

Plaats een reactie